Jaarverslagen van Ocky Education Foundation

De jaarverslagen vanaf 2015 zijn hier gebundeld te lezen.

2015

2015 stond in het teken van de aardbeving, eind april.

Veel mensen hebben een donatie gedaan en daarmee hun  betrokkenheid laten merken aan de Nepalese kinderen en hun ouders. Gelukkig zijn er geen kinderen die we kennen omgekomen. Een geluk bij een ongeluk was dat de kinderen die zaterdag vrij waren, hoewel er natuurlijk ook veel kinderen en volwassenen omgekomen zijn in de omgeving en de dorpen.

Dit jaar zijn 17 kinderen volledig ondersteund in het betalen van het schoolgeld. 31 kinderen hebben gedeeltelijke ondersteuning ontvangen.
Daarnaast hebben we een sponsor gevonden voor de opleidingskosten voor twee verpleegkundigen en een managementopleiding.

2014

Dit jaar hebben wij 49 kinderen ondersteund op school. 2 studentes zitten op het verpleegster college, 1 op het college voor management en 46 kinderen zitten op de lagere school. Daarvan hebben 17 kinderen een eigen sponsor. De rest van de kinderen heeft de stichting gesponsord voor de boeken , het uniform of het schoolgeld zelf.

In 2014 hebben 2 verpleegkundigen hun diploma behaald, de rest van de kinderen, op een na, zijn allemaal overgegaan naar de volgende klas.  Het totaal van €7200.

Hier zijn we allemaal erg trots op.

2013

Alle kinderen zijn gelukkig ook dit jaar weer overgegaan.

De twee verpleegsters en de microbiologie student zijn dit jaar afgestudeerd met zeer goede cijfers.

Volgend jaar zullen we beginnen bij te dragen in de kosten van de opleiding van een nieuwe verpleegster en een student voor de Hogere Hotelschool.

2012

Samen met Mr. Shyam, de administrateur van het ziekenhuis en de bewaker van de Ocky Education Foundation, hebben we een bezoek gebracht aan een van de scholen waar we kinderen sponsoren. Daar met de kinderen gesproken en het hoofd van de school. Hij heeft ons verteld over de problemen die enkele kinderen thuis hebben. Hij heeft nogmaals onderstreept hoe belangrijk de Ocky Education Foundation is. Dit jaar hadden 15 kinderen een sponsor. Verder de twee verpleegsters in opleiding en de microbiologie student. Verder een 25 studenten gedeeltelijk ondersteund.

2011

In het voorjaar hebben alle kinderen hun overgangsexamen gedaan. Ze zijn gelukkig allemaal overgegaan. We hebben nu 12 kinderen die een sponsor hebben. 3 studenten en 25 kinderen die gedeeltelijk geholpen worden, zodat ze toch naar school kunnen.

2010

Dit jaar hebben we een grote gift ontvangen. Een gedeelte daarvan is gereserveerd voor Hari/Bishal, zodat hij de komende jaren een goede opleiding kan volgen. Een student microbiologie en 2 meisjes die we op de middelbare school gesponsord hadden, hebben nu een beurs gekregen voor een opleiding tot verpleegster. Er zijn dit jaar 13  leerlingen die een eigen sponsor hebben. Ook 19 leerlingen krijgen een gedeeltelijke ondersteuning.

2009

Dit jaar hebben we 12 sponsors om een kind naar school te laten gaan. Verder hebben we € 800.= gegeven zodat een aantal leerlingen een schooluniform konden kopen. Ook dit jaar zijn weer 17 kinderen gesponsord met een kleinere bijdrage.

2008

Ocky is al een paar jaar geleden begonnen met het inzamelen van gelden voor studie van kinderen. Deze zijn vorig jaar ondergebracht in deze Ocky Education Foundation. Er waren dit jaar 12 sponsors voor een kind. Zij hebben hiervoor ieder € 150,= betaald. Een kind heeft helaas de school moeten verlaten, want hij was nodig op het boerderijtje van zijn opa. 24 kinderen hebben een gedeeltelijke financieele ondersteuning gekregen. Als we nog meer geld kunnen inzamelen, gaan we kijken of er volgend jaar nog meer kinderen gesteund kunnen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s