Met de motor van Den Bosch naar Nepal voor Kinderen van Kathmandu

In september 2017 vertrekken Willemien Potkamp en Jan Bambacht vanuit Den Bosch met twee motoren naar Nepal. In de aanloop naar september zullen zij nog allerlei acties ondernemen om te zorgen dat op hun einddoel een cheque uitgereikt gaat worden aan de Stichting Kinderen van Kathamandu. Tevens zullen Suzuki Nederland en Motoport NL (magazine) verslag gaan uitbrengen over hun reis.

Hoe is dit allemaal ontstaan?

Jan en Willemien zijn nauw verbonden met Nepal na een reis door China, Tibet en Nepal. De dag nadat zij vertrokken uit Kathmandu kreeg Nepal één van de ergste aardbevingen te verwerken in de geschiedenis. In februari 2016 zijn Jan en Willemien terug geweest om te kijken en te helpen, maar zij vroegen zich af hoe te helpen. Giro 555 -een grote organisatie- past niet bij hun, dus daarom hebben ze zelf geld ingezameld bij familie, vrienden en bekenden. Ook al hun motorvrienden bij diverse clubs waren gul.

start-fundering-storten-nieuwbouw-maitri-griha-2
Ter plekke zijn ze na onderzoek in contact gekomen met Ger Peeters, de voorzitster van de stichting Kinderen van Kathmandu. Zij vertelde over Maitri Griha en over het zwaar beschadigde huurpand waarin zij toen nog zaten. Jan en Willemien zijn daar gaan kijken en later ook op de bouw geweest van het huidige pand van Maitri Griha. Dit project raakte hun enorm en dus hebben zij besloten het gedoneerde geld rechtstreeks en volledig aan de stichting te schenken voor de nieuwbouw.
Maitri Griha was hier heel blij mee.
Zo is de cirkel rond: hulp voor de gevolgen van de aardbeving in combinatie met hulp aan (gehandicapte) kinderen in Nepal, want in Nederland werken Jan en Willemien ook al zo’n 10 jaar als vrijwilliger voor stichtingen die zich inzetten voor hulp aan (gehandicapte) kinderen in nood.

Met de motor van Den Bosch naar Nepal, wat is het plan?

Jan en Willemien willen graag weer geld inzamelen voor de stichting Kinderen van Kathmandu.
In september vertrekken zij op de motor naar Nepal en trekken daar minimaal een half jaar voor uit. Zij rijden door Europa naar Turkije om vervolgens via Iran, Pakistan en India in Nepal aan te komen: in totaal rond de 15.000 – 17.000 km.

Zij vragen uw eventuele bijdrage te storten op het rekeningnummer van de stichting Kinderen van Kathmandu NL50 INGB 0680 2471 22
onder vermelding van: Den Bosch naar Nepal.
facebook_en_rideout-jpg

Er gaat nog meer gebeuren:

  • Op 3 september organiseren ze een Ride-out, een motorrit voor de Kinderen van Kathmandu. Ze hebben hiervoor inmiddels een geschikte locatie gesponsord gekregen voor ontvangst en aankomst, waar allerlei activiteiten georganiseerd gaan worden, waaronder een Meet and Greet met onze voorzitster Ger Peeters.
  • Zodra Jan en Willemien in Nepal zijn (rond februari 2018) zullen ze een toertocht in Nepal gaan rijden met leden van de NASA Bullet Club, met achterop de kinderen die ze steunen in Nepal. Voor de kinderen daar een mooie belevenis.
  • Uiteraard houden ze iedereen tijdens de reis op de hoogte dmv blog/video’s en hun facebookpagina Roadtrip Den Bosch to Nepal https://www.facebook.com/groups/436657123198194/

Wilt u nog meer weten over hun reis, kijken wat u voor hen zou kunnen betekenen of andere vragen stellen, dan kunt U contact opnemen via onderstaande gegevens.

  • j.bambacht@home.nl – 0640158915
  • willemienpotkamp@gmail.com – 0655362270