Ocky Pladet

Ocky Pladet is geboren in Vught op 18 december 1937. Zij heeft een dochter en kleindochter.

Na haar middelbare school is zij in Tilburg gaan studeren voor verpleegkundige. Zij heeft opleidingen gevolgd als verpleegkundige, kraam- en kinderverpleegkundige, operatieassistente en een stafopleiding.

ockyAl vlug is zij met een stel vriendinnen in Zwitserland gaan werken. Zij heeft daar gedurende 13 jaar in diverse ziekenhuizen op de orthopedische afdeling gewerkt. Vanuit Zwitserland is zij nog 5 jaar naar Bad-Homburg in Duitsland gegaan en heeft daar in het Kreiskrankenhaus gewerkt.

Na deze 18 jaar is zij  weer naar Nederland terug gegaan. Hier heeft zij nog de opleiding voor sterilisatiedeskundige gevolgd. In het Ignatius ziekenhuis in Breda (nu het Amphia ziekenhuis) heeft  zij nog met veel plezier 18 jaar gewerkt als sterilisatiedeskundige en hoofd van deze afdeling.

In 1995 was er een bezuinigingsronde, waardoor er 80 mensen ontslagen werden. Ook haar functie kwam te vervallen, dus was zij erbij en vond het vreselijk.

Al snel kwam Nepal op haar pad, door een reis door India en Nepal. Met veel plezier en enthousiasme zet zij zich nu in voor kinderen waarvan de ouders geen financiële middelen hebben om hun kinderen een toekomst te geven. Want ook in Nepal hebben de kinderen de toekomst. Dit is niet alleen in de westelijke wereld.

Sinds 1999 gaat zij elk jaar ca. 3 maanden naar Kathmandu. In die tijd werkt zij mee in het Nepal Orthopedic Hospital. Verder laat zij zich voorlichten met betrekking tot de hulpverlening en de voortgang van de projecten die financieel gesteund worden.

Zij houdt ook regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten (ook op aanvraag). Dit doet zij ook in Val Sinestra, een hotel in Zwitserland, waar zij regelmatig komt. De gasten daar zijn gulle gevers. Soms worden er producten van creatieve gasten verkocht, waarvan de opbrengst ook naar de Stichting Kinderen van Kathmandu gaat. Van het personeel ontvangt zij vaak een deel van de fooienpot.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s