Start nieuwe bestuur – Nieuwsbrief januari 2021

Beste donateurs, sponsors en belangstellenden,

De situatie in Nepal blijft zeer zorgelijk. De kinderen krijgen waar mogelijk les via internet, in sommige scholen gaan de oudere ‘students’ naar school. Natuurlijk zijn veel ouders niet in staat om materiaal aan te schaffen of om hun kinderen te helpen (meer dan de helft is nog steeds analfabeet!). Het trieste  is eveneens dat de regering niet actief is in het helpen van de zeer arme bevolking.

Ook de gehandicapte kinderen van Maitri Griha kunnen nog niet opgevangen worden. Mhindup bezoekt de kinderen en ouders, brengt voedselpakketten en educatief materiaal (alles dankzij uw donaties) rond.

Financieel
In 2020 hebben we € 14.562,00 van particulieren, € 1.051,15 van bedrijven en € 1.180 van andere stichtingen aan donaties ontvangen. Afgelopen jaar is € 15.280 aan “reguliere” ondersteuning verleend en € 4.800 aan voedselpakketten. Het financieel jaarverslag 2020 is klaar, dankzij Roderik Bronkhorst, en door het huidige bestuur goed gekeurd. Zou u inzage willen, dan hoor ik dat graag.

Samenwerking Stichting Nepal
Afgelopen tijd is veel aandacht gegaan naar het overleg om tot een degelijk, zorgvuldig SAMENWERKINGSVERBAND te komen met Stichting Nepal.  Stichting Nepal heeft hierover de volgende tekst in haar jaarverslag opgenomen:
Tevens zal met ingang van 2021 een samenwerkingsverband worden aangegaan met Stichting Kinderen van Kathmandu. De bestuursleden van Stichting Nepal worden, net als bij Stichting VNN en Stichting Kind in Nepal, het NIEUWE bestuur van de Stichting Kinderen van Kathmandu en de BETALINGEN aan doelen in Nepal zullen vanaf 2021 eveneens via Stichting Nepal lopen. De bestaande nieuwsbrief en website worden voorlopig nog voortgezet.”

Eveneens kunnen uw donaties, sponsoring voor alle 3 projecten nog steeds op het uw bekende
NL50 INGB 0680247122, KinderenvanKathmandu, gestort worden.

Afscheid 
Dus via deze weg nemen wij, Ger en Marijke, als huidig bestuur afscheid van u/jullie. Ik, Ger, zal in oktober/november ’21 naar Nepal gaan om ook daar de partners te danken voor het vertrouwen en het vele dat ik van hen geleerd heb!

Ik heb het werk voor de Stichting graag gedaan en dat kwam ook omdat ik uw steun steeds gevoeld heb. Samen met meerdere mensen die in de loop van de tijd hun bijdrage geleverd hebben, door deel van het bestuur te zijn, door mee festivals, markten en lezingen te organiseren. Eén naam wil ik noemen: Ocky Pladet, de oprichtster van Stichting Kinderen van Kathmandu, zij heeft fantastisch werk gedaan (en doet dat nog!)

Ik hoop dat u het vertrouwen in mij gesteld, ook gaat doorgeven aan het nieuwe bestuur van onze Stichting: Krijn de Best krijndebest@gmail.com, voorzitter  en  Jos Huisman jos.huisman@ziggo.nl , penningmeester. Ze zullen graag uw vragen beantwoorden.

Krijn de Best Jos Huisman

Nogmaals dank voor alle steun, giften, mooie mails etcetera en wens ik u/jullie samen met het nieuwe bestuur veel succes bij het nakomen van de doelstellingen van onze Stichting.

Ook namens Marijke Groener,                 

Ger Peeters

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s