Nieuwsbrief November 2020

Nieuwsbrief Stichting Kinderen van Kathmandu
22 november 2020

Beste donateurs, sponsors en well-wishers, 

In eerdere nieuwsbrieven en via social media heeft vaker de oproep om nieuwe bestuursleden/vrijwilligers gestaan. Marijke Groener heeft zich in het voorjaar gemeld, maar helaas is het ons niet gelukt om meerdere bestuursleden te werven.

Het valt me moeilijk om u te vertellen dat ik, Ger, stop met het werk voor deze mooie Stichting en tevens de Stichting overdraag. Ook Marijke kan helaas niet de stichting overnemen. Voor mij, Ger, zijn het medische redenen, maar ook de energie die veel gevraagd heeft afgelopen jaren om de kar te trekken. Het zijn geen loze woorden als ik zeg “met pijn in mijn hart”. Ik ga nog naar Nepal,  (hopelijk in het voorjaar) om de partners aldaar zelf te vertellen “hoe verder”.

Gelukkig is er een betrouwbare Stichting, die de stichting Kinderen van Kathmandu wil overnemen: Stichting Nepal. Zij doen dat op dezelfde manier als wij het hebben gedaan. Al het geld dat binnenkomt gaat rechtstreeks naar de goede doelen en er wordt geen geld achtergehouden voor onkosten. 

Onderstaand stuk is geschreven door dhr. Krijn Best, voorzitter van o.a. Stichting Nepal, om u alvast kennis te laten maken. Ik hou u op de hoogte van de precieze invulling en hoe ons verder te steunen.
_____________________________________________________________________

Beste vrienden van Kinderen van Kathmandu,

graag stel ik Stichting Nepal aan jullie voor [stichtingnepal.org].
Zo’n 28 jaar geleden besloten Marcel Damad en ik om onderwijs in Nepal te ondersteunen. Het resultaat was Stichting Nepal. Inmiddels zijn we aan project 190.

In de loop der jaren hebben diverse organisaties ons pad gekruist. Vaak met het doel hun lopende projecten te continueren. Stichting Nepal staat altijd open voor ondersteuning en samenwerking. Zo werden stichtingen Kinderen Nepal en Diyalo opgenomen en meer recent heeft ons bestuur de verantwoordelijkheid voor Stichting Vrienden Nederland Nepal, Stichting Kind in Nepal en Stichting Jyoti overgenomen.

Onze stichting is CBF gecertificeerd en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Niemand ontvangt een vergoeding, zelfs niet voor onkosten.
In Nederland werken we vaak samen met Wilde Ganzen en in Nepal met Nepal Trust in Kathmandu. Zo hebben we daar ons kantoor met staf en country director. Zij worden betaald vanuit onze partners organisatie in de UK. Verder staat Stichting Nepal aan de basis van Nepal Federatie Nederland [nepalfederatie.org] en de International Nepal Alliance[internationalnepalalliance.org].

Ons werk bestaat uit het vinden van budget voor de bouw van scholen, de renovatie hiervan, onderwijsprojecten en beurzen, gezondheidszorg, landbouw, milieu en emancipatie.
In de loop der jaren hebben zo’n 13.000 kinderen hun SLC behaald [School leaving Certificate] en er zitten er nog zeker 6.000 op school. Deze scholen zijn vaak in de meer afgelegen delen van Nepal. Denk bijvoorbeeld aan Humla in het uiterste Noordwesten waar nu 14 scholen zullen worden gerenoveerd..

In het district Daulagiri worden nu gewerkt aan voorzieningen voor meisjes op 120 scholen en we ondersteunen jaarlijks weeskinderen en verschillende weeshuizen.
Daarnaast zijn er projecten voor vrouwen in de Rolwaling en ondersteunen we scholen verspreid over heel Nepal.

Toen Stichting Kinderen van Kathmandu contact met ons opnam, was het slechts een kwestie van uren voordat ons bestuur bereid was een helpende hand te bieden.
Voor de toekomst reken ik op jullie steun. Heb je vragen, mail me.
Bij voorbaat dank. Krijn de Best [voorzitter Stichting Nepal / krijndebest@gmail.com]
____________________________________________________________________

GEZIEN DE OVERDRACHT VAN ONZE STICHTING NAAR STICHTING NEPAL, 
willen wij u vragen of u ermee instemt dat uw gegevens doorgegeven worden aan bovengenoemde Stichting. Het is belangrijk dat zij u op de hoogte kunnen houden van de uitgaven, die gedaan worden van uw donaties/sponsoring t.g.v. de schoolkinderen, Maitri Griha en het Nepal Orthopaedic Hospital.
Wilt u dit NIET, dan graag bericht.
Hieronder volgt nog meer informatie over Nepal en hoe het daar gaat. 
In oktober was het Dashain Festival, een van de belangrijkste festivals in Nepal, de mensen willen dat samen vieren, maar dat kan niet… Afgelopen weekend vond het Tihar Festival plaats.

Hieronder volgt nog meer informatie over Nepal en hoe het daar gaat. 
In oktober was het Dashain Festival, een van de belangrijkste festivals in Nepal, de mensen willen dat samen vieren, maar dat kan niet… Afgelopen weekend vond het Tihar Festival plaats.

Corona maakt ook in Nepal nog steeds veel slachtoffers!  Maar wat nog schrijnender is, vele mensen/kinderen hebben een groot tekort aan voedsel, rijst, dahl, olie.

Daarom…dank voor jullie goede gave…… In totaal zijn er door jullie 3780 euro gestort!! Dit zijn veel voedselpakketten (25 euro , 1 maand eten voor 4 mensen) Dank u wel !! Ook dank aan Mhindhup, teamleider van Maitri Griha die voor 2400 euro voedselpakketten samenstelde en samen met zijn team verdeelde onder de ouders van de kinderen en aan het personeel  en de mensen uit de buurt! Dank aan Martine, Lobsang van Valley Guesthouse, die voor 750 euro voedselpakketten uit konden delen aan mensen in hun omgeving in de wijk Tinchuli. 

De rest van het geld is toegevoegd aan het schoolgeld van de kinderen, die ondanks dat ze (nog) niet naar school kunnen, het geld wel overgemaakt is. Een dilemma, want als we de scholen niet betalen,  evenals Maitri Griha (het personeel had al de helft van hun karige salaris ingeleverd) zouden meerdere scholen/dagverblijf waar de kinderen naar toe gaan, moeten sluiten……

Wij wensen u gezondheid, goede moed en blijdschap dat we in zo’n welvarend land leven!!

Marijke Groener, secretaris en Ger Peeters, voorzitster

http://www.stichtingkinderenvankathmandu.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s