Nieuwsbrief mei 2019

Beste donateurs, sponsors en belangstellenden,

Dit jaar ben ik niet naar Nepal! Van huis uit is er genoeg contact en zo ben ik op dit moment de rapporten en nota’s aan het verzamelen om de trouwe sponsors van de basisschoolkinderen op de hoogte te brengen. Sommigen van u zijn al geïnformeerd, anderen krijgen snel bericht; dit jaar helaas geen foto’s.

Van meerdere mensen die wel in Nepal waren, krijg ik ook berichten, het gaat goed! Toch zal ik ook blij zijn als ik volgend jaar weer kan gaan.

Er is altijd NIEUWS en goed nieuws.

Afgelopen periode hebben donateurs onze stichting op verschillende manieren weer gesteund:

  • Een benefietavond, georganiseerd door de AdMoosdijk Foundation (zie foto hieronder, waarop ook Heleen staat, die vorig jaar vrijwilligster was bij Maitri Griha en Marieke Vlith). De opbrengst was € 1.050 voor Maitri Griha. De stichting doneerde ook nog eens € 1.200 voor de operaties van kinderen in het ziekenhuis. De foto’s zijn van Wiek van Lieshout:  

  • Moderne Hippie Markt in Amsterdam, waar Olga en Lotte (organisatoren van het Khushi  Festival) tweedehands kleren verkochten en de opbrengst € 407,30 naar de stichting overmaakten.
  • Gulle gevers van € 5 tot € 1.000! Het is niet zozeer het bedrag, maar de intentie om onze stichting te steunen, het vertrouwen in het Nepalese kind en het werk dat we doen.
  • Donateurs, die voor hun verjaardag geen cadeau maar geld voor onze stichting vragen!
  • Afgelopen tijd hebben we samen met jullie veel geld bijeengebracht voor Maitri Griha en voor de nieuwe bus.

Nu is ons speerpunt : Het Nepal Orthopaedic Hospital in Kathmandu. De operaties voor kinderen zijn zo belangrijk! Als dit niet gebeurt, zullen ook kinderen verder moeten met beperkingen en om dat zoveel mogelijk tegen te gaan, steunen we deze operaties geheel of gedeeltelijk, naar gelang de mogelijkheden van ouders en familie.

In totaal worden nu 32 schoolkinderen (“students” zoals zij in Nepal genoemd worden) door u helemaal gesponsord met € 15 per maand of € 180 per jaar.  Gedeeltelijk worden 38 leerlingen verschillend gesponsord, gemiddeld met 6000 roepies, ongeveer € 50 per jaar.  Ja, dus als u kunt/wilt…. graag! (NL50 INGB 0680247122 t.g.v. Kinderen van Kathmandu.)

Ben Brandenburg, de penningmeester, heeft nu definitief afscheid genomen! Ben heeft de stichting vele jaren gediend: betrouwbaar, zorgvuldig en betrokken. Heel veel dank voor deze grote inzet, Ben. Het ga je goed!

Nu Ben afscheid heeft genomen willen wij natuurlijk graag snel een nieuwe penningmeester. Wie kan ons daarbij helpen? Ook vrijwilligers, bijv. voor de verkoop van spullen, zijn erg welkom. Meer inlichtingen? Mail naar gerpeeters@hotmail.com.

Dank dat u vertrouwen in ons heeft; dat zien we door de steun, zowel materieel, maar zeker ook door interesse in ons werk in Nepal.

Wij wensen u een mooie zomer.

Namaste,

Ger Peeters, Ton Kemmere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s