Nieuwsbrief oktober 2017

Beste donateurs en sponsors.

Afgelopen periode zijn er rondom onze Stichting veel activiteiten geweest:

Afscheid Karin

Tot onze spijt is Karin Massier-Moelands afgetreden als secretaris i.v.m. ziekte. Karin was sinds vier jaar secretaris van onze Stichting en daarvoor bestuurslid, ze heeft veel werk verricht en is vele malen voor de Stichting naar Nepal geweest. Ze was dan onder andere werkzaam in het Nepal Orthopaedic Hospital (NOH).

Lieve Karin, namens ons allemaal heel veel dank voor al het werk, je enthousiasme, je doorzettingsvermogen, met het hart vol liefde voor de kinderen en mensen in Nepal! Sterkte!

Er is momenteel geen secretaris, het postadres is tijdelijk bij mij. We zoeken iemand die tijd heeft, betrokken is en past binnen de doelstelling van onze Stichting.

Nieuw bestuurslid

Sinds kort hebben wij een nieuw bestuurslid, Esther Nijdam. Ik ontmoette haar in Kathmandu, ze is mee geweest naar o.a. het ziekenhuis en Maitri Griha. Ze heeft ervaring met N.G.O.’s

Succes Esther met het inwerken en met de activiteiten binnen ons Bestuur!

Vertrek Jan en Willemien naar Nepal op de motor

Zoals te lezen is op onze site, zijn er veel activiteiten geweest door Jan en Willemien, die nu onderweg zijn op de motor naar Nepal. (Inmiddels zijn ze in Turkije gearriveerd)

Ze hebben dankzij jullie, het ongelooflijk hoge bedrag van 7000 euro bijeengebracht! U kunt hun reis en wetenswaardigheden volgen via onze site en via Facebook.

Jan en Willemien, fantastisch werk doen jullie voor de Stichting, m.n. voor Maitri Griha, waar we met dit geld de 2e etage van het dagverblijf gaan bouwen. 800 euro is al besteed (in overleg met Jan en Willemien) omdat we een hulpvraag kregen voor het maken van het bus(je) waar iedere dag de kinderen van Maitri Griha mee opgehaald moeten worden, dit busje is zeker aan vervanging toe en dat wordt sparen….

Ladies Day Golfclub Gulbergen

De dames van de golfclub en het bestuur hebben 900 euro bijeen gebracht, hartelijk dank daarvoor. Het was een gezellige dag, dank aan allen die dit mogelijk maakten!

Zelf een activiteit organiseren?

Veel verenigen zijn u al voorgegaan, zo werden er bij: “Ride Out” in Veghel, Ladies day, Lange Afstand Wandelgroep, Genootschap “geen meter teveel”, Roeivereniging Beatrix, Schilderschool Geldrop spullen verkocht, die gekocht of gemaakt zijn in Nepal door kinderen en veelal vrouwenorganisaties.

Heeft u een activiteit waar we welkom zijn om een praatje te houden en/of spullen te verkopen…..Mail ons!

De kinderen van Maitri Griha hebben in “de Potterie” van keramiek kleine diertjes gemaakt (uilen, vogeltjes) en mooie halskettingen van kleine kraaltjes. De ouders van Mhindup (manager van Maitri Griha) zijn op bezoek geweest in Nederland en hebben deze meegebracht. Via de vorige manager Pema, die momenteel in Nederland woont, zijn de kralen kettingen aangeboden voor de verkoop.

In Nepal kom ik bij bijv. vrouwenorganisaties of gewoon arme vrouwen op straat, die mooie dingen maken zoals sjaals, mutsen, armbandjes. Ik koop en verkoop ze weer hier voor een iets hogere prijs. Een sponsor helpt financieel mee met de inkoop, geld dat ik zelf investeer en geld dat de Stichting investeert. Zo is de opbrengst gegarandeerd en door in Nepal in te kopen, zijn er meerdere mensen die geholpen worden. Wilt u mee sponsoren voor de inkoop van spullen, graag!

Sponsoren gezocht voor studenten en basisschoolleerlingen

Gesponsorde leerling met zijn moeder

Inmiddels worden er 33 leerlingen vast en 63 gedeeltelijk gesponsord om naar school te gaan, hier zijn wij en de kinderen erg blij mee. Op dit moment is er geen opvolgtraject voor de leerlingen die de middelbare school afronden. Hier willen wij de kinderen graag bij helpen door een programma op te zetten waarbij ze met behulp van sponsoring gefinancierd worden.

Er is nu één sponsor gevonden voor de opleiding van “nurse”. De andere student is in haar laatste jaar. We zoeken dus sponsors voor studenten en we weten dat dit heel duur is (1700 euro per jaar). Maar misschien is het mogelijk om in dit in groepsverband te doen?

De basisschoolleerlingen worden trouw door een aantal vaste donateurs de mogelijkheid geboden om naar school te gaan. Ook hiervoor staan kinderen op de wachtlijst…..voor 15 euro per maand kunt u een kind naar school sturen!

Dankzij jullie hulp is de waterinstallatie bij Maitri Griha klaar


De waterinstallatie bij Maitri Griha is, mede dankzij een sponsor klaar. U heeft in het nieuws kunnen lezen dat er ernstige wateroverlast was in de buurt bij Chitwan en we zijn heel blij dat dit probleem verholpen is, want ook in Kathmandu is er wateroverlast door de verschuiving van aardlagen na de aardbeving!

Zoveel geweldige mensen die op de een af andere manier ons laten weten dat ze het werk en de inzet waarderen, ofwel door financiële ondersteuning, ofwel door betrokkenheid….

Heeft u tips, een idee, andere opmerkingen, ondersteuning….graag

Tot slot, ticket naar Nepal is geboekt

Op 26 januari ga ik weer naar Nepal, ik ben benieuwd hoe het gaat met de kinderen, met de werkers, maar ook om Jan en Willemien te verwelkomen na hun lange reis!

 

Namaste en dank jullie wel!
Namens Ben en Esther en natuurlijk ook Karin,

Ger Peeters, voorzitter

http://www.stichtingkinderenvankathmandu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s